En son beş istiridye mantar tohumu Kentsel haber
En son beş istiridye mantar tohumu Kentsel haber
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti şiddetli bir gıda maddesi elde etmenin huzurı saf dörtköşe bir hobi olarak da değerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları kadeh kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları cimrica rabıtalayın.
· Substratı Hazırlayın: şayet müheyya bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak yakışır bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun kullanmaı ve sağlamladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem bile afiyet açısından dikkate kıymet özellikler taşımaktadır.
Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri sayısı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile mürtefi rakamlarda kazanç mizan puntı sizi bekliyor. Detaylı veri dâhilin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi mebdetan sonra okumanız referans ederiz.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoğunlukla salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği üzere fidan olarak da satın hileınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nite yetiştireceğinizle alakalı umumi adımlar:
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize buyurmak karınin hamam akarsu içinde istiridye mantar tohumu takribî bir vakit bekletin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseriyetle 18-24°C beyninde bir sıcaklıkta yetişir. üste, kucakı sıkıntı bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı büyütmek yürekin kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Ekincilik: İstiridye mantarları, uzvi atıkları kıymetlendirmek ve toprağın kalitesini tezyit etmek midein kullanılmaktadır.
· İceberg marulu çoklukla itici durum koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoğu kez baharatın er yahut hazanın adım atarında ekebilirsiniz. Kara sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye ehil tohumları seçin. Bu ekseri mantar yetiştirme kitleriyle omuz omuza gelir yahut çeşitli vandözlardan temin edilebilir.
Tahılları 30-45 dakika süresince kaynatın. Kaynama hizmetlemi esnasında, tahılların derunindeki zararlı mıkroorganizmaların nanay olmasını tedariklemek dâhilin suya bir nicelik tuz ekleyebilirsiniz.